Purée σε σκορδαλιά με τηγανητό μπακαλιάρο

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Purée σε σκορδαλιά με τηγανητό μπακαλιάρο

Υλικά για 4 άτομα 

 

4 κομμάτια ψάρι μπακαλιάρο 

 

Για τη σκορδαλιά

·  12 ροδέλες McCain Original Nature Purée

·  3 σκελίδες σκόρδο

·  200 ml νερό ή γάλα

·  160 ml ελαιόλαδο

·  20-30 ml ξύδι και 15 ml χυμό λεμόνι

 

Για το κουρκούτι

·  1 κουτάκι 225 ml μπύρα

·  150 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

·  50 gr  κορν φλάουρ

·  15 gr μπέικιν πάουντερ

·  Ξύσμα από λεμόνι

 

 

Εκτέλεση

 

1)   Σε ένα σκεύος ζεσταίνετε το νερό ή το γάλα.

 

2)   Ρίχνετε μέσα τις ροδέλες του πουρέ και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός και βελούδινος πουρές. Δοκιμάζετε στο αλάτι και το πιπέρι.

 

3)   Ανακατεύετε τα υλικά για το κουρκούτι σε μια μπασίνα. 

 

4)   Σκεπάζετε και αφήνετε  το κουρκούτι για 20 λεπτά στο ψυγείο.

 

5)   Πασπαλίζετε το ψάρι με αλεύρι και το βουτάτε στο κουρκούτι.

 

6)   Τηγανίζετε σε ζεστό λάδι(όχι καυτό) μέχρι το κουρκούτι να πάρει χρώμα.

 

7)   Σερβίρετε το ψάρι με την σκορδαλιά, με ένα κλωναράκι άνηθο και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.