Potato Slices σε μουσακά μέσα σε πήλινο

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Potato Slices σε μουσακά μέσα σε πήλινο

                

            Υλικά για 4 πήλινα γιουβετσάκια με διάμετρο 12 - 14 εκ

500 gr McCain Original Nature Potato Slices

1 μεγάλη μελιτζάνα  

   Για τον κιμά

·   100ml  ελαιόλαδο

·   1 μεγάλο  κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

·   1 καρότο  καθαρισμένο και κοµµένο σε λεπτέs φέτεs

·   1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο

·   1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

·   500 gr. μοσχαρίσιο κιµά

·   150 ml λευκό κρασί

·   1 κονκασέ ντομάτας κονσέρβα 400 gr.

·   20 gr πελτέ ντομάτας

·   1 λίτρο ζωμό μόσχου

·    Αλάτι ,πιπέρι  και ένα ξύλο κανέλας

·    1/2 κ.γ. φρέσκο θυµάρι και 1 φύλλο δάφνηs

  

    Για την μπεσαμέλ

·   800 ml γάλα

·   80 gr αλεύρι

·   80 gr βούτυρο

·   Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

  

Εκτέλεση

 

1.  Σε ένα ανοξείδωτο σκεύος σε μέτρια φωτιά  μαγειρεύετε το αλεύρι με το βούτυρο  μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά.

2.  Ρίχνετε μέσα το γάλα ζεστό ανακατεύοντας με έναν αυγοδαύτη (φουέ), προσθέτοντας και τα μπαχαρικά.

3.  Στρώνετε τον πάτο από τα πήλινα με τις πατάτες, τοποθετείτε  από πάνω τις ψημένες  μελιτζάνες και μετά τον κιμά, ψήνοντας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για 20 λεπτά.

4.  Απλώνετε από πάνω τη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει.


1/2

          Εκτέλεση

1)   Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αφήνετε μέσα σε νερό με αλάτι να  ξεπικρίσουν για 1 ώρα τουλάχιστον. Τις ψήνετε κατά βούληση στο τηγάνι, στη σχάρα ή στον φούρνο  ελαφρά λαδωμένες και τις αφήνετε σε ένα ταψί, πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

 

2)   Ζεσταίνετε το λάδι σε µια κατσαρόλα.

 

3)   Ρίχνετε μέσα τα λαχανικά και τα μαγειρεύετε σε µέτρια φωτιά για 10  λεπτά.

 

4)   Προσθέτετε τον κιμά και τον σπάτε με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αλατοπιπερώνετε.

 

5)   Ρίχνετε τα κρασί, δυναμώνετε ελαφρά τη φωτιά και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά, µέχρι να εξατµιστεί.

 

6)    Προσθέτετε τον πελτέ,  τις ντοµάτες κονκασέ, το ζωµό τα αρωματικά βότανα και την κανέλα.

 

7)   Χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1 1/2 ώρεs, ανακατεύονταs κατά διαστή­µατα.