Mexican, baking potatoes με κοκκινιστό κιμά και σάλτσα τσίλι

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mexican, baking potatoes με κοκκινιστό κιμά και σάλτσα τσίλι

 

Χρόνος προετοιμασίας : 25'                   

Χρόνος μαγειρέματος : 25'

  

 

Υλικά  

 

McCain Easy Nature Baking potatoes 

Σάλτσα τσίλι ( σάλτσα κιμά με κόκκινα φασόλια και άρωμα κύμινου - πάπρικας)

Πάπρικα και κύμινο σε σκόνη

2 κ.σ  μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Κίτρινο τυρί τριμμένο

      π.χ. τσένταρ , γκούντα, έμενταλ

Εκτέλεση

 

1) Αλείφουμε την πατάτα ελαφρά με ελαιόλαδο, αλατίζουμε προαιρετικά και       ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο φούρνο.

 

2)  Ακουμπάμε την ψημένη πατάτα σε μια επιφάνεια και χαράζουμε από πάνω σε σχήμα σταυρού και σε βάθος μέχρι τη μέση. Πιέζουμε χαμηλά σε 4 σημεία για να ανοίξει και αλατοπιπερώνουμε στο κενό που δημιουργήθηκε.

 

3)  Γεμίζουμε την πατάτα με την σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τυρί και τη βάζουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να γκραντιναριστεί για περίπου 5 λεπτά.

 

 

Ο σεφ προτείνει: Για να γίνει πιο πικάντικο έως και πολύ καυτερό  μπορεί να προστεθεί ένα από τα παρακάτω υλικά: καυτερό πιπέρι καγιέν, τσίλι, φρέσκια ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι,  μπούκοβο, ταμπάσκο.