Greek, baking potatoes με άρωμα μουσακά και φέτας

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Greek, baking potatoes με άρωμα μουσακά και φέτας

  

Χρόνος προετοιμασίας : 20'                   

Χρόνος μαγειρέματος : 20'

  

 

Υλικά 

 

McCain Easy Nature Baking potatoes 

Μελιτζάνα

Μπεσαμέλ

Φέτα σε κύβους (κάποια σκληρή)

Τυρί κίτρινο σκληρό τριμμένο

 

Εκτέλεση

 

1)   Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατοπιπερώνουμε. Παράλληλα, ανακατεύουμε τη μελιτζάνα με τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα.

 

2)   Αλείφουμε την πατάτα ελαφρά με ελαιόλαδο και αλατίζουμε προαιρετικά.

 

3)   Ακουμπάμε την ψημένη πατάτα σε μια επιφάνεια και χαράζουμε από πάνω σε σχήμα σταυρού και σε βάθος μέχρι τη μέση. Πιέζουμε χαμηλά σε 4 σημεία για να ανοίξει και αλατοπιπερώνουμε στο κενό που δημιουργήθηκε.

 

4)   Βάζουμε τη γέμιση στη μέση, μασκάρουμε με μια κουταλιά μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τυρί και γκραντινάρουμε σε δυνατό φούρνο για 5- 10 λεπτά.

 

 

Ο σεφ προτείνει: Για πιο ελαφριά γεύση, η μελιτζάνα μπορεί να ψηθεί στο φούρνο.