Gourmet, baking potatoes με βούτυρο & λάδι τρούφας

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Gourmet, baking potatoes με βούτυρο & λάδι τρούφας

 

Χρόνος προετοιμασίας : 25'          

Χρόνος μαγειρέματος : 25'

 

 

Υλικά 

 

 McCain Easy Nature Baking potatoes   

 Λάδι τρούφας

 Σκόρδο ψιλοκομμένο ή βρασμένο σε αρκετό νερό για 20 λεπτά

       και μετά πολτοποιημένο

 Βούτυρο ευρωπαϊκού τύπου

 Άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

 Άνθος αλατιού

 Φρέσκο δεντρολίβανο ή και θυμάρι ψιλοκομμένο

 Παρμεζάνα τριμμένη

 

  

 

 

 

Εκτέλεση

 

1)   Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει ελαφρά και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε μια μπασίνα με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Βάζουμε το μείγμα πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και τυλίγουμε σε καραμέλα. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

 

1)   Αλείφουμε την πατάτα ελαφρά με ελαιόλαδο, αλατίζουμε προαιρετικά και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες  για 20 λεπτά στο φούρνο.

 

2)   Ακουμπάμε την ψημένη πατάτα σε μια επιφάνεια και χαράζουμε από πάνω σε σχήμα σταυρού και σε βάθος μέχρι τη μέση. Πιέζουμε χαμηλά σε 4 σημεία για να ανοίξει και αλατοπιπερώνουμε στο κενό που δημιουργήθηκε.

 

3)   Πασπαλίζουμε την πατάτα με παρμεζάνα. Ψήνουμε την πατάτα για 5 λεπτά σε δυνατό φούρνο και τη σερβίρουμε καυτή και αχνιστή με ένα μεγάλο κομμάτι αρωματικό βούτυρο.

 

 

Ο σεφ προτείνει: Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον μαλακό τυρί στο κενό και να δημιουργήσουμε την αίσθηση του φοντί.