Florentine, baking potatoes με σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Florentine, baking potatoes με σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον

 

Χρόνος προετοιμασίας :15'          

Χρόνος μαγειρέματος : 15'

 

 

Υλικά  

 

McCain Easy Nature Baking potatoes   

Σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

 Άνηθος και μια σκελίδα σκόρδου

 Αλάτι, πιπέρι 

 Ελαιόλαδο

 Ανθότυρο

 Μπέικον ψιλοκομμένο

 

 

 

Εκτέλεση

  

1)  Πλένετε και καθαρίζετε το φρέσκο σπανάκι.

 

2)  Το ζεματίζετε(μπλανσάρετε) και το παγώνετε σε κρύο νερό. Το στραγγίζετε.

 

3)  Σε ένα σκεύος μαγειρεύετε τα κρεμμύδια με το μπέικον και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνετε το σπανάκι, το αλατοπίπερο και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά.

 

4)  Προσθέτετε στο τέλος, εκτός φωτιάς, το ανθότυρο, τα ντοματίνια κομμένα στα 4 και τον άνηθο.

 

5)  Κόβετε την πατάτα στη μέση κατά μήκος, την αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και την ψήνετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.

 

6)  Βάζετε τη γέμιση πάνω από κάθε πατάτα και ψήνετε προαιρετικά στο φούρνο για 5 λεπτά.

 

 

Ο σεφ προτείνει: Για πιο δροσερή γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες λεμονιού στο τέλος.