A la Grècque, pommes parisiennes με μπουτάκι αρνιού στο φούρνο

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A la Grècque, pommes parisiennes με μπουτάκι αρνιού στο φούρνο

 

   Υλικά για 8 άτομα  

  • 1.250 gr McCain Original Nature Pomme Parisienne
  • 1 αρνίσιο μπούτι ξεκοκαλισμένο (γύρω στα 2 κιλά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κλαδάκι Δενδρολίβανο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 220 ml ελαιόλαδο
  • 50 gr απαλή μουστάρδα
  • 80 ml χυμό λεμόνι
  • 100 gr ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
  • Ρίγανη φρέσκια ή ξερή

Εκτέλεση

 

1)    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 °C.

 

2)  Σε ένα ταψί μαρινάρετε το μπούτι του αρνιού με 2 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι.

 

3)  Κάνετε 2-3 τρύπες στο κρέας και βάζετε μέσα από μια σκελίδα σκόρδο & λίγο δενδρολίβανο.

 

4)  Περιχύνετε με το μισό χυμό λεμονιού.

 

5)  Ψήνετε το αρνάκι γύρω στην 1 ώρα σκεπασμένο με ένα αλουμινόχαρτο η βρεγμένο  χαρτί κουζίνας.

 

6)  Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το  πιπέρι και το υπόλοιπο λεμόνι.

 

7)  Ρίχνετε τις πατάτες παντού μέσα στο ταψί και ψήνετε για ακόμα 20 λεπτά στους 210 C.

  

  Ο σεφ προτείνει: Σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκια ή ξερή ρίγανη.