Classic, baking potatoes με ξυνή κρέμα και τζάιβς

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Classic, baking potatoes με ξυνή κρέμα και τζάιβς

 

Χρόνος προετοιμασίας : 20' 
Χρόνος μαγειρέματος : 20'

 

Υλικά 

 

 McCain Easy Nature Baking potatoes

Τυρί κρέμα, κατίκι δομοκού ή ιδανικά sour cream

Χυμός Λεμονιού

Ελαιόλαδο

Τζάιβς (σχοινόπρασο) ή ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Αλάτι και πιπέρι λευκό

 

  

 

Εκτέλεση

  

1)  Αν δεν έχουμε sour cream,ανακατεύουμε σε μια μπασίνα το τυρί κρέμα με το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.

 

2)  Αλείφουμε την πατάτα ελαφρά με ελαιόλαδο, αλατίζουμε προαιρετικά και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο φούρνο.

 

3)  Ακουμπάμε την ψημένη πατάτα σε μια επιφάνεια και χαράζουμε από πάνω σε σχήμα σταυρού και σε βάθος μέχρι τη μέση. Πιέζουμε χαμηλά σε 4 σημεία για να ανοίξει και αλατοπιπερώνουμε στο κενό που δημιουργήθηκε.

 

4)  Σερβίρουμε βάζοντας μια γενναία κουταλιά τυρί στη μέση και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

 

Ο σεφ προτείνει: Για πιο πικάντικη γεύση, δοκιμάστε λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένο και ψημένο μπέικον.