Breakfast, baking potatoes με αυγό ποσέ

Food Service

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Breakfast, baking potatoes με αυγό ποσέ

  

Χρόνος προετοιμασίας : 20'          

Χρόνος μαγειρέματος : 20'

 

 

Υλικά  

 

McCain Easy Nature Baking potatoes   

1 μεγάλο αυγό

Ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες

Αλάτι και πιπέρι

Βούτυρο

Χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση

 

1)   Αλείφουμε την πατάτα ελαφρά με ελαιόλαδο, αλατίζουμε προαιρετικά και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο φούρνο.

 

2)   Παρασκευάζουμε το αυγό ποσέ.

 

3)   Ακουμπάμε την ψημένη πατάτα σε μια επιφάνεια και χαράζουμε από πάνω σε σχήμα σταυρού και σε βάθος μέχρι τη μέση. Πιέζουμε χαμηλά σε 4 σημεία για να ανοίξει και αλατοπιπερώνουμε στο κενό που δημιουργήθηκε.

 

4)   Τοποθετούμε από πάνω το ζαμπόν και μετά το αυγό ποσέ ζεστό. Βάζουμε λίγο ακόμα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου από πάνω και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού  πάνω από το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

 

Ο σεφ προτείνει: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τηγανιτό αυγό, στραπατσάδα ή και σκράμπλ αυγά.